Praost Mart Salumäe

ELULUGU

Foto: Peeter Põldre

Olen sündinud 1963.a. Tallinnas ja üles kasvanud Kuusalus. Minu isa oli EELK Kuusalu Laurentsiuse koguduse õpetaja ning ka minu kaks vanemat venda otsustasid järgida isa eeskuju ning neist said vaimulikud Eesti kirikus. Kokku on mu suurest suguvõsast pärit 6 vaimulikku ja 5 kirikumuusikut.

Koolihariduse sain Kuusalu Keskkoolis (praegu Kuusalu Gümnaasium). Teoloogilise kõrghariduse omandasin EELK Usuteaduse Instituudis. Mind ordineeriti EELK diakoniks 28.jaanuaril 1987 ja õpetajaks 6.detsembril 1989.

Olen teeninud Eestis mitmeid kogudusi. Esmalt EELK Püha, Mustjala ja Muhu kogudusi ja seejärel 20 aastat EELK Viljandi Pauluse kogudust. Koguduste teenimise kõrvalt olen olnud aastaid seotud erinevate ametikohustustega Eesti kiriku diakooniatöö valdkonnas ning hoolitsenud ka eestlaste teenimise eest Soomes, Helsinkis.

Alates 4.augustist 2011 teenin EELK Toronto Peetri koguduses. Olen EELK Põhja-Ameerika praostkonna
praost.

Hea koguduse liige!

Palun pöörduda küsimuste või erisoovide puhul koguduse õpetaja või juhatuse poole!

Kontaktid leiad SIIT.